kedd

Interjú Mark és René Yarnellel 2. rész

Mark Yarnell: Ha megnézzük a saját hálózatunkat, hogy kik azok, akik a legtöbb pénzt keresik, azt látjuk, hogy az egyikük korábban nyomozó volt, aki semmilyen előzetes üzleti tapasztalattal nem rendelkezett, a másik egy bejárónő, akinek nem volt felsőfokú végzettsége, és egy főiskolai hallgató, aki soha nem dolgozott az üzleti életben mielőtt találkoztunk, és mindössze 700 dollárt keresett egy hónapban, most azonban egy óra alatt keresi meg ezt az összeget.
A lényeg tehát a másolódásban van. Nekünk egy olyan rendszerünk van, amelyet bárki lemásolhat.
A termékek használata és a terméktapasztalatok megosztása másokkal, ezek olyan egyszerű alapelvek, mégis ez az a két dolog, amit a legtöbben nem tesznek meg.
Nem kellene mást tenni, mint otthon körülnézni, hogy milyen termékeket használunk más cégektől, és ezeket fel kellene váltanunk a saját hálózatunk termékeivel

Riporter:Az előbb említett három vezetőről, akik most a hálózatban a legtöbbet keresik, honnan tudta az elején, hogy vezető lesz belőlük?

Mark Yarnell: Mi mindig ugyanazt az egy dolgot keressük: ez pedig a lelkesedésnek a szikrája, amely ezekben az emberekben mindig is megvolt, egy velük született önmagukba vetett hit.
Azt tapasztaltuk, hogy van az embereknek egy bizonyos százaléka, gyakorlatilag mindenhol a világon, akikben megvan a képesség és az akarat, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból, ha megkapják erre a lehetőséget.

Riporter: Hogyan veszi észre azt a szikrát valakiben?

Mark Yarnell: Nekünk ez nagyon egyszerű a megközelítés módja miatt. Mi mindig ugyanazt a megszólítást alkalmazzuk, amelynek az a célja, hogy felrázzuk az illetőt az önelégültség állapotából egy olyan kérdéssel, amely ösztönző. S ha a válasz negatív, akkor már megyünk is tovább, nem pazarolunk több időt a megkérdezettre.
A megszólításkor tehát azt mondjuk, hogy lehet, hogy vadul hangzik majd a kérdés, de őszinte választ várunk rá (shot-gun approach):
"Ha biztos lenne Ön abban, hogy lehetséges havi 30-50 ezer dollárt keresni, és ezzel a jövedelmi szinttel nyugdíjba vonulni 3 éven belül, szeretne-e többet tudni erről a vállalkozási formáról?"
Ez tehát a kérdés. Azt tapasztaltuk, hogy akikből később vezetők lesznek, azok azonnal azt felelik erre a kérdésre, hogy persze érdekel, mondjon róla többet! Akik nem jelölt típusok, azok valami ilyesmit mondanak: "Ó istenem, ez is valami piramis játék! Senki nem kereshet 30 vagy 50 ezer dollárt egy hónap alatt!"
Ha bármilyen kifogást kapok erre a kérdésre, akkor teljesen mindegy, hogy 10 éve ismerem az illetőt, vagy most találkoztunk először, nem foglalkozom vele tovább, nem vesztegetek rá több időt.
Úgy látjuk, hogy a legtöbb ember nem hiszi el, hogy lehetséges ennyi pénzt keresni és ennyi idő alatt nyugdíjba vonulni , mi pedig azokat az embereket keressük, akik elhiszik, hogy ez lehetséges.
Ezek azok az emberek- néha csupán 1 a 30-ból de legtöbbször 5 a 30-ból,- mert harmincat szólítunk meg naponta-, akik lelkesen tovább kérdeznek. Mert az az igazság, hogy nincs érvényes kifogás arra, hogy valaki 30 vagy 50 ezer dollárt keressen egy hónapban és 3 év alatt nyugdíjba menjen.
Bármilyen kifogással előjön valaki, arról tudjuk, hogy belőle nem lesz jelölt. Ezért engem nem érdekel, hogy valaki takarítónő vagy bankelnök. Ha én felteszem neki ezt a kérdést és látom, hogy belelkesedik és csillog a szeme, hogy valami elindul a fejében, én már tudom, hogy az illető bízik magában, és ha ő bízik magában, akkor a rendszer működik. A rendszer pedig másolódik. Ezért, ha engem bárki felhív a világ bármely részéről, és azt mondja: Yarnell, elegem van a mostani életvitelemből, én azt mondom neki, hogy ha dolgozol velem 6 hónapig és megcsinálsz mindent, amire tanítalak, akkor milliomost csinálok belőled.
Nem érdekel, hogy ki volt az illető előtte. Ennyire bízom a rendszerünk másolhatóságában. A probléma csak az, hogy nagyon kevés ember hiszi el, hogy ezt meg tudja csinálni. Ezt tartom legnagyobb kihívásnak.

Nincsenek megjegyzések: