vasárnap

Interjú Mark és René Yarnellel 1.rész

Az elkövetkező napokban egy kitűnő interjút olvashattok, több részre tördeltem a könnyebb olvashatóság miatt.
Van már vagy 10 éve mikor első alkalommal olvastam, de még most is tanulok belőle ha újra olvasom. (nonijano)

Yarnell interjú
Mai vendégeim minden idők legsikeresebb hálózatszervezői: egy kék gyémánt házaspár Hawaii-ból. Ők vezették be a University of Illinois Chicago egyetemen az első olyan Mba szintű oktatási Programot, amely a hálózatépítést oktatja.

Ők egy 5 millió dollár (1996-ban) forgalmú hálózat tagjai, szerzői több hangkazetta csomagnak, a Legutóbbi a PowerPack, amely egy rendkívüli, másfél órányi oktató anyag az MLM-ről.

Természetesen maguk is milliomosok, mégis arra a legbüszkébbek, hogy több mint 100 embert segítettek hozzá ahhoz, hogy milliomosok legyenek. Ez egy fantasztikus teljesítmény! A házaspár neve Mark és Rene Yarnell.

Riporter: Mik azok a legfontosabb dolgok, amelyeknek sikerüket köszönhetik?

Mark Yarnell: Ez a számok játéka. Hamar megtanultuk, hogy senkit nem lehet átvonszolni a célvonalon. A bajnokokat meg kell találni, nem lehet őket megcsinálni.
Persze a számok játékából egy valóságos vállalkozás lesz, amikor belépnek a hálózatba az emberek és attól fogva mindent, megteszünk, hogy segítsük őket.
René és én arra jöttünk rá, hogy az elején ez a számok játéka abban az értelemben, hogy nagyszámú potenciális termékforgalmazót kell megszólítanunk, olyanokat is, akiknél az időzítés éppen nem a megfelelő volt arra, hogy csatlakozzanak hozzánk, mielőtt megtaláljuk azt az egyet vagy kettőt, aki viszont csatlakozni fog.
Tehát mi évek óta azt tanítjuk, hogy ez alapvetően egy emberekről szóló üzlet, de csak a belépés után, amikor valaki hajlandó nagyon sok jelöltet megközelíteni, mire megtalálja azt a nagyon keveset, aki üzletet fog csinálni.

René Yarnell: Egy másik fontos dolog a másolódás. Néhány nagyon egyszerű elvre tanítjuk meg a kezdőket. Ezek néha annyira egyszerűnek tűnnek, hogy van aki, azt gondolja, hogy talán meghibbantunk, de az igazság az, hogy pont ezektől az egyszerű dolgoktól működik az üzlet.
Ilyen, pl. hogy használd a terméket! Ez egy kritikus feltétele az üzletépítésnek. A második elv, hogy oszd meg a termékről szerzett tapasztalataidat a közvetlen környezeteddel, ismerősökkel, barátokkal azért, hogy megteremtsd a vásárlói bázist. Így azután hogy használod a termékeket és beszélsz róluk, máris van két dolog, ami másolódni fog a hálózatodban. Ezek egyszerű elvek, de nagyon fontosak.

szombat

Aki nem lép egyszerre...nem kap nonis sikert estére...

A nonis sikerek fontos eleme a másolás, ebben az üzletben semmi mást nem kell tenni, mint utánoznod a mentorodat. Ő meg fogja mutatni az alap lépéseket és segít őket begyakorolni.

Valahogy úgy, mint ahogy ezen a videón láthatod.


Kinek tudnád tiszta szívvel ajánlani a nonit?

Ezt a kulcskérdést akkor teszem fel, ha valaki már:

  1. Maga meggyőződött a Noni erejéről (akkor is, ha nem akar üzlettel foglalkozni)
  2. Másokon látta a hatást, és ez alapján hisz benne
  3. Az üzlettel akar foglalkozni (akár a belépése pillanatában is, de felhívom a figyelmét, hogy ha sikeres akar lenni, akkor ezzel együtt kezdje inni a Nonit is)

(ezzel mindig új érdeklődőkhöz jutok)

Ha találtam olyat, aki elkezdi ugyanezt csinálni, amit én, akkor én, mint tapasztaltabb, nagyon figyelek az illetőre, és gondoskodom arról, hogy el is érje, amit maga elé célnak kitűzött. Ebben a szponzorom rendszeres segítséget, tanácsokat, támogatást nyújt.

DE (!) miközben az illetőről gondoskodom, UGYANANNYI új embernek keltem fel a kíváncsiságát minden héten, minden nap!! (Bővebben a webtréningen)

Mindig élvezem amit csinálok, (megkeresem a módját, hogy élvezetes legyen) és csak olyannal foglalkozom, aki élvezi is, meg csinálja is. A többiekre pedig békésen ráhagyom…, hiszen a saját életük.


Én senkit nem szeretnék megváltoztatni, csak olyan embereket keresek, akik Nonit akarnak inni az egészségükért, és küzdeni akarnak a céljaikért.


(A többség mindig mindenre nemet mond, különösen ha kitartóan kell tenni egy ügy érdekében. De mivel csak hármat kell találni mindenkinek ahhoz, hogy bármilyen céljához szükséges jövedelemhez jusson, a “Nem”-ek problémája minket nem érint. Lásd: POP-CORN effektus.)

péntek

Szeretnéd tudni mi az a három kulcslépés a noni üzletben, melyet minden sikeres vezető megtett?

Első lépés a NONI. Vagy saját magam kell, hogy megtapasztaljam a Noni erejét, vagy ha én szuperegészséges lévén nem tapasztalok semmi átütőt, akkor addig “kell” adogassam meggyengült egészségű ismerősöknek, amíg a rajtuk látott változás engem is teljesen meg nem győz, sőt magával nem ragad. (Ezzel eljutottam a Noni rendszeres fogyasztásához.)

A második lépés. Ha már el vagyok ragadtatva a Nonitól, akkor olyanokat keresek, akik rá vannak szorulva arra, amit a Noni adni képes. (Ezzel fogyasztókat fogok szerezni, akiknek egy része majd rendszeresen kérni fogja tőlem a Nonit.)

A harmadik lépés a MEGFORDÍTÁS. (erről van egy részletesebb külön cikk is) A megfordításnak az a lényege, hogy minél több ember kíváncsiságát felkeltem. Ezzel megfordul az érdeklődés iránya, tehát többé nem én érdeklődöm a másik iránt, hanem ő érdeklődik az iránt, amire ő kíváncsi. (A Noni, a Noni hatása, stb…) (Ezzel mentesülni fogok a Noni-fuvaros szerep alól, jönnek majd az első belépők, és elindul a hálózat.)