hétfő

Jim Rohn kilenc dolog 5. rész

Szív és lélek.

Mi helyettesítheti a szívet és a lelket? A pénz nem. Pénzen nem lehet szívet-lelket venni. A szív és a lélek egymillió dollárnál is többet ér.

Ha van egymillió dollárod szív és lélek nélkül, akkor sem élsz igazából. Nem vagy hatékony.

De a szív és a lélek olyan láthatatlan mágia, amely mozgatja az embereket, ráveszi őket, hogy vásároljanak, döntsenek, cselekedjenek, válaszoljanak.

Személyiség.

Rendbe kell tenned a saját személyiségedet. Benned is rengeteg egyéniség van. Csak ki kell fejlesztened, hogy hatásos is legyen, hatásos legyen, akárkivel beszélsz is – legyen az kisgyerek vagy üzletember – szegény ember vagy gazdag ember. Az egyedi személyiség mindenhol otthon van.

A mentorom, Bill Bailey azt tanította nekem: „Mr. Rohn, meg kell tanulnod ugyanolyan kényelmesen és felszabadultan érezni magad, ha egy kis kentucky-i viskóban vagy, ahol a házigazda sörözik és a meccset nézi a tévében, mint egy washingtoni villában, egy szenátor vendégeként”.

Mozogj könnyedén, akár gazdagok, akár szegények között vagy. És ne tegyél különbséget köztük. Láss mindig esélyt arra, hogy egy különleges egyéniséggel alakíts ki kapcsolatot.

Legyél olyan ember, aki mindenhol jól érzi magát. Olyan egyéniség, amely nincs eltorzulva semmilyen irányba. És ne feledkezz el a karizmáról. A karizma, egy kis alázattal keverve.

Ez az egész lista többet ér, mint bármennyi pénz. Egy dollárral és ezzel a fent leírt listával tiéd a világ. Tiéd bárilyen darabja, amit megkívánsz, és elérhetsz bármilyen fejlődést, amit kitűztél magad elé. Átadtam neked a titkot. Tőke. Olyan tőke, ami értékesebb, mint a pénz, és ami biztosítja a jövődet és a vagyonodat. Ne feledd hát, hogy minden a rendelkezésedre áll.

A sikeredre,Jim Rohn

Nincsenek megjegyzések: